miercuri, 26 decembrie 2007

Secretul vietii

"Secretul vietii este sa urmaresti un singur lucru"

"Vai de sufletele slabe si nesigure care sunt impartite intre Dumnezeu si lume! Ele isi doresc si nu isi doresc; sunt sfasiate de dorinta si, in acelasi timp, de remuscari... Au oroare de rau, dar le este rusine de bine. Simt durerile virtutii fara insa a gusta dulceata consolarii. O, cat de nenorocite sunt aceste suflete."
Francois Fenelon

Citind aceste randuri mi-am dat seama ca ceea ce imi lipseste este hotararea. Tot timpul evit in luarea unei decizii de teama regretelor ce pot aparea mai tarziu.

marți, 4 decembrie 2007

1 Decembrie

Ziua Nationala a Romaniei!
Si ca sa vezi, am fost la Alba Iulia, acolo unde acum 89 de ani s-a infaptuit unirea. Cum era normal, a fost sarbatoare. Cel putin asa se zice. Dar ca la orice eveniment ce se desfasoara in Romanica, nu putea lipsi prostia. In parcul din Cetate, langa Catedrala, misuna poporul roman pe la diverse tarabe ce avea menirea sa ne aminteasca faptul ca suntem romani. Si uite asa toti fluturau tricolorul, cantau imnul national, unii erau inbracati in costume populare. Pana cand auzeai ca muzica populara ce se chinuia sa iasa din niste boxe amarate ale municipalitatii era acoperita de basii de la house-ul celor cu tiribomba si masinutele, nelipsiti de la evenimentele unde mai pot lua si ei cate un banut. Si cum de obicei modernul nu se intelege cu cele vechi, si de data asta undele sonore s-au incurcat si nu stiai decat ca e galagie. Si ca sa- citez pe desteptu' de vIrinel, a fost "misto".
Ce mi-a placut a fost focul de artificii de pe la 7 si jumate seara. Desi nu a avut nimic de-a face cu 1 Decembrie 1918, ca atunci baietii terminasera razboiul, deci nu mai era galagie ca acum.

Oricum, motivul pentru care am fost la Alba Iulia a fost Conferinta Nationala de Tineret organizata de Biserica Baptista "Cetatea"